Категорії

Як визначити розмір грудей?

Як правильно визначити розмір бюстгальтера, грудей?

Тема називається: "Як ПРАВИЛЬНО визначити свій розмір бюстгальтера.". Ключове слово тут "ПРАВИЛЬНО". Так як способів неправильного виміру багато, особливо найбільш популярний спосіб визначення розміру бюстгальтера "на око". Консультант, який визначає ваш розмір бюстгальтера «на око», як мінімум, не професійний. Без вимірів та примірок не обійтися. Воно то й не страшно. Адже приміряти бюстики справа не нудна, а радше цікава, особливо коли є що приміряти.

Вірте цьому чи ні, але 80% жінок носять  бюстгальтери неправильних розмірів. Найбільш часто зустрічається помилка це розмір пояса (обхват під грудьми), які вибирають більше, ніж потрібно, або розмір чашки бюстгальтера, який занадто малий. Наприклад, жінка носить бюстгальтер 80D, в той час, як її справжній розмір 75E або навіть 75F. Значення розміру пояса бюстгальтера вимірюється числом, що стоять перед буквою, де це розмір чашки.
Тобто для Європейської розмірної шкали бюстгальтерів:
65, 70, 75, 80, 85 тощо. - Це значення обхвату під грудьми (де різниця в 5см дає різницю в 1 об'єм)
A, B, C, D, E, F, G, H, J, K і т.д. – це розмір чашки
Місткість чашки бюстгальтера збільшується пропорційно розміру пояса. Тобто, ємність чашки в бюстгальтері 80D буде більше ніж у бюстгальтері 75D, незважаючи на те, що використовується та сама буква D для позначення розміру чашки. Тобто бюстгальтер 80D вмістить більші за розміром груди, ніж 75D. Однак ємність чашок у бюстгальтерах 80D та 75E однакова. Тому якщо ви, наприклад, примірявши бюстгальтер 80D, відчуваєте невелику слабину в поясі, але чашка бюстгальтера вміщує ваші груди, то необхідно зменшити розмір до 75 при цьому взяти розмір чашки наступного більшого розміру, тобто 75Е. Ви не вважаєте себе володаркою великого розміру грудей, проте зменшуючи обсяг і збільшуючи розмір чашки ви зрозумієте, що обдаровані нескромним «розмірником».

Ваш розмір бюстгальтера змінюється на протязі життя. Тут відіграє значення зменшення/збільшення загальної ваги тіла, зміна пружності грудей, народження дитини і т.д. Але на якому етапі б ви не знаходилися, ви завжди можете надати своїм грудям завидну форму, обравши бюстгальтер правильного розміру та відповідного типу.

Нижче пояснюється, як правильно визначити саме розмір бюстгальтера. Для цього вам знадобиться вимірювальна стрічка та партнер, який допоможе вам зняти ваші мірки (дуже рекомендується, оскільки самостійне зняття мірок часто дає неправильні значення).

Крок 1. Вимірюємо обхват під грудьми.

Підніміть груди обома руками і попросіть партнера провести сантиметр безпосередньо під вашими грудьми, при цьому сантиметр повинен бути паралельний підлозі, без перекосів. Обхват під грудьми повинен вимірюватися дуже туго, тут необхідно досягти якомога меншого значення. Чому? Тому що саме на пояс бюстгальтера припадає основна частина підтримки грудей, а не на лямки (як багато хто думає) і якщо надіти  бюстгальтер з обхватом пояса більше, ніж потрібно, то ви значно втрачаєте в підтримці. Отже, запишіть отриманий вимір. Якщо ваше отримане значення, вийшло в проміжку між 60-65-70-75-80-ітд, то необхідно округлити його до найближчого стандартного значення. Тобто, якщо ви отримали 72см, то округліть то 70, якщо 73, то можна округлити як до 70, так і до 75. Якщо ви вибрали значення 75 і після примірки бюстгальтера, наприклад, 75D ви відчуваєте слабину в поясі, то візьміть бюстгальтер розміром 70E. Пам'ятайте, що при зменшенні розміру пояса необхідно збільшити розмір чашки, тому що 75D=70E (про це писалося на початку статті). Якщо ж ви вибрали 70E спочатку і виявилося що бюстгальтер тисне в поясі, то приміряйте 75D (за умови, що чашки бюстгальтера 70E вміщують ваші груди). Позначимо обхват під грудьми умовно як "Х".

Крок2. Вимірюємо обхват грудей.

Одягніть бюстгальтер в якому вам відносно комфортно і який відносно добре тримає ваші груди. Попросіть партнера обвести сантиметр навколо ваших грудей, у найбільшому колі і не туго, при цьому сантиметр повинен бути паралельний підлозі, без перекосів. Допустимо, ви отримали, значення 92см. Відніміть від отриманого значення 10 см і позначте це як "Y". Тобто 102.5-10=92.5см=Y

Крок3. Обчислення.

Щоб визначити розмір бюстгальтера потрібно відняти «X» з «Y» і отримане поділити на 2.5, тобто (YX)/2.5
У разі (92.5-75)/2.5=7. Тепер знаходимо сьому літеру латинського алфавіту.
A, B, C, D, E, F, G
Тобто примірку бюстгальтерів варто почати з 75G (за Європейською шкалою, вона ж і застосовується у пострадянських країнах).

Вищеописаний спосіб обчислення розміру бюстгальтера дає лише відправну точку. У жодному разі не варто покладатися на 100%, тому що ця формула не враховує модель бюстгальтера, форму ваших грудей, її повноту та багато іншого. Навіть якщо ця формула допомогла вам правильно визначити розмір бюстгальтера певної моделі у певного виробника, то ви будете розчаровані, коли усвідомите, що ця формула марна у визначенні розміру бюстгальтера іншої моделі навіть усередині того самого бренду. Тому рекомендуємо прислухатися до порад консультантів магазину «Бразері», особливо коли справа стосується визначення розміру бюстгальтера.

Отже, ви визначили орієнтовний розмір бюстгальтера за формулою (відправну точку) та поваріювавши з розмірами визначили найбільш відповідний розмір.
Тепер давайте дізнаємось, наскільки правильно це виглядає візуально. Про це читайте у нашій статті "Візуальна перевірка перед покупкою бюстгальтера".


Довідково:  Магазин «Бразері»  пропонує безкоштовні послуги з визначення розміру бюстгальтера, так званий «Bra Fitting Service». Цей метод широко поширений на Заході та вперше представлений в Україні працівниками магазину «Бразері».

Чи не знаєте свій розмір бюстгальтера? Заходьте до нас і ми вам допоможемо. Абсолютно безкоштовно.